Ziua Cataclismului

Într-o lume nebună, canibalizată precum cea în care trăim astăzi, guvernată de ură și de interesele financiare ale unor grupuri de interese, cel mai mai dificil de realizat este să-ți menții echilibrul psihic, neutru și să nu te lași guvernat de emoție și milă. Simpatiile și aversiunile trebuie ținute în frâul rațiunii, înțelepciunii, calmului și al logicii profunde.

Putin a mers mult prea departe ignorând calea diplomatică de rezolvare a conflictului dintre Ucraina, USA/NATO și Rusia. 24.02.2022 ziua în care un cataclism a zguduit Europa și întreaga lume.

El a anunțat în această dimineață că a autorizat o „operațiune militară specială” în Donbas, un atac asupra infrastructurii militare, susținând că nu intenționează să ocupe întreaga Ucraină. El a declarat că „Circumstanțele necesită să lansăm acțiuni decisive și imediate în Donbas, după ce liderii republicilor regionale au cerut Rusiei asistență militară”.

După un discurs direct, calm, argumentat, bine documentat, fără concesii dar și fără nervi, un discurs rațional, real, pragmatic, corect din punct de vedere politic bazat pe patriotism, istorie, adevăr, credință și ancorat în realitate, de data aceasta observăm un discurs plin de ură, de o ideologie strâmbă și greșită, un discurs condamnabil și un discurs premergător unui dezastru global, un actor desăvârșit. La această oră Rusia are efectiv cea mai mare desfășurare de forțe armate din 1945 până în prezent.

Va urma dezastrul umanitar cu impact economic major. Prețurile la energie vor exploda, vor exista scumpiri în cascadă, Ucraina va trebui reconstruită economic, terestru dar și social. Doar astăzi, la câteva ore după începerea conflictului, prețul energiei s-a mărit cu 41% la bursa de valori din Amsterdam. O astfel de scumpire este fără precedent şi va avea urmări în principal economice asupra populației. Sigur că vor exista şi speculanți pe piața energiei dar asta este o altă discuție.

Personal cred că, înainte să ia această decizie, Putin era obligat să ducă problemele pe care crede că le au rușii din cele două republici separatiste (Lugansk și Donețk) în fața celor de la ONU și să solicite ajutor în rezolvarea lor. În momentul actual nu mai e vorba despre a lua apărarea uneia dintre părți nici să cauți vinovatul responsabil pentru escaladarea acestui conflict ci să-ți dai seama că ceea ce se întâmplă acum poate aduce o nouă catastrofă peste Europa și peste lume. Să nu uităm de Memorandumul de la Budapesta din 1994 semnat chiar și de Rusia.

Acțiunea iresponsabilă a lui Putin ce a avut ca rezultat începerea războiului trebuie sancționată de urgență de către ONU. Comportamentul liderului rus este intolerabil şi trebuie tratat ca atare.

Putin a declarat cu câteva ore în urmă că: „Ucraina nu mai are nici justiție suverană, a dat Ambasadei SUA dreptul de a numi judecătorii la Curtea Supremă! Știu ucrainenii că țara lor a devenit o colonie?”

Vi se pare un scenariu cunoscut? Există vreo asemănare cu România ultimilor 15 ani? Atât vă întreb? O să mă catalogați drept omul rușilor, omul Sputnik, trolul Rusiei etc…. dar dincolo de aceste lucruri, vă mai întreb: ați uitat de ingerințele groaznice via Ambasada SUA în treburile interne ale României care au fost/sunt ok? De ororile făcute de către Gitenstein, Hans Klemm, Zuckerman, Băsescu cu Gazpromul adus de el şi fiica lui, Ioana, în România, Elena Udrea, Dorin Cocoș, acestea au fost ok?

Nu, nu sunt omul rușilor, nu sunt omul americanilor și nici al chinezilor. Sunt un român, sunt doar un om liber și un patriot! Iar ce au făcut americanii, rușii cu ajutorul vânzătorilor de neam în țara mea este absolut de neiertat. Nu trebuie să uităm că România de astăzi este rezultatul trădării unor conaționali și al interesului economic al unor grupuri de interese.

Ziua de astăzi 24.02.2022, o zi neagră, poate fi și ziua în care a început al treilea război mondial, sau poate rămâne în istoria modernă ca începutul războiului dintre Rusia și Ucraina. Dar asta nu depinde de noi ci de cât de doritori sunt conducătorii acestei lumi de a-și măsura forțele pe care le au, în încercarea de a demonstra care dintre ei e cel mai puternic.

Evenimentele istorice ne-au arătat un anume gen de ciclicitate și, din păcate pentru noi, trăim vremurile în care Noul Stalin și Noul Churchill, probabil că, la momentul potrivit, vor mai semna un tratat similar cu cel din 1944 dar cu alt conținut? Tot pe șervețel vor semna și tot îmbibați de aburi de whisky? Sunt chiar curios. Din această ecuație țările mici, dependente de marile puteri, sfârșesc cele mai șifonate.

Putin a dat ordinul de atac, iar țintele sunt Kiev – Harkov – Odessa, astfel încât Ucraina să fie împărțită în două via Nipru și să ajungă la gurile Dunării pentru a face joncțiune cu trupele din Transnistria. O fi planul Novorussia? O fi planul cel drag lui Putin?

SUA au dat alarma de săptămâni bune, iar un semnal foarte important a venit din Israel, care deja şi-a evacuat familiile şi personalul diplomatic: Mossad e un serviciu de informații redutabil.

Nord Stream 2 a fost momentan oprit lăsând loc Ungariei poate și Poloniei, însă sancțiunile trebuie să fie mari și trebuie impuse pe toate fronturile de la bunurile la serviciile rusești: gaz, petrol, aur, minereuri, conturi bancare, embargouri pe import și export.

Putin trebuie să simtă costurile, financiare pentru decizia de invadare a Ucrainei, iar sancțiunile ce trebuie aplicate trebuie să aibă ca scop distrugerea economie Rusiei şi a tuturor partenerilor din umbră.

Vremea minusculelor discursuri ale providențialilor Europei a trecut. Putin nu dă două ruble pe sancțiunile economice declarate, la fel cum nu dă două ruble nici pe consecințele diplomatice ce diverg acțiunilor lui.

În rest, Dumnezeu să aibă grijă de conaționalii noștri din Ucraina și nu numai. Salvați copiii căci ei sunt prezentul, viitorul și stâlpul acestei specii.